January 13, 2011

st0ry f0r t0day...

cdey....
my abah akan pindah ke pahang....
dapat tawu pon time tga keje pagi tadi...
tibe-tibe jek abah call...
tapi tak sempat jawab sebab time tuh banyak keje kene wat....
enset plak ade kat meja....
aku plak tga dok menaip kat meja lain...
abes-abes taip jek trus call blek sbb takut ade pape plak en...
tapi bler call abah tak cakap pape la plak...
juz tanye kaba and camne keje jek...
urm...
aku pon ape lg..
jawab ok jek lah en...
pastu continue my work ag...
tbe-tbe ade bunyi mcg masok la plak...
upenye dari abah...
abah told me that dye kene pindah g pahang dalam bulan neh gak...
tapi didn't bring my mama lah en...
mama will stay with adek-adek kat cni jek....
only abah jek yg stay kat pahang...
abah pesan after this kene take care bout adek-adek...
mmg lah en sbb abang da dok kat langkawi....
tinggal aku jek kat cni sementara nak abes en praktikal neh...
so after this kene tiap-tiap minggu lah jenguk my mama and adek-adek...
takut pape jd kat dowg jek...


mase dah time en..
aku peh ag....
cabot lah balik...
huhu....
Bler aku usha dari atas...
Tak de la plak ujan en..
Sampai-sampai bawah...
Tak ujan ag...
Hehehe...
Elok jek dah turun bukit nak g kat bus stop..
Elok jek ujan turun....
Nyesal plak tak bawak paying turun skali..
Hehehehe....
Tu la....
Len kali ‘ sedia en paying sebelum ujan’...
Kan dah kene...
Huhuhu...
Tak pe lah...
Bukan 1st time pon jadi cmni...
Hehehehe....
Sebenarnye bukan nak cite pasal ujan....
Nak cte bout accident....
Tga lah leka-leka tgu teksi en....
Bese lah en....
Tak tawu nak wat pe...
Pandang lah permandangan yg tak sebape en....
Tetibe plak aku tetengok satu kete tuh....
Tak tawu lah nape tepandang kete tuh....
Rupenye allah nak tunjuk kat aku....
And kat sume yg ade time tuh....
Dengan sepantas kilatnyer...
Ke...de...pomMmmmm.....
Tepelanting lah mamat yg naik moto tuh...
Nak tawu dari mane mamat tuh datang...
Daripada jalan yg dye lalu lah en...
Hehehehe....
Nasib bek lah mamat tuh sempat tahan dengan tangan dye time jatuh tuh...
Almaklumlah en....
Helmet dye dah tecampak mane tah...
Dye plak da tepelanting....
Moto pe lg en....
Tapi mamat tuh tabah kot...
Pas je tepelanting...
Dye trus bangun jalan g kat bus stop...
And ade lah owg yg ade kat ctu tolong gak....
Nasib bek dowg tolong...
Sbb org yg bawak kete tuh lmbt sangat nak amek tawu....
Pas je dowg papah mamat tuh g bus stop..
Trus mamat tuh baring kat ctu...
Pergh…derita aku tgk seyh...
Siyes takut...
Rasenyer camtu lah mama aku accident dulu...
Mmg ngeri lah....
Akhir skali bukan kete yg belanggar tuh bawak g spital...
Org yg dok kat ctu yg bawak...
Ape lah....
So pada kawan-kawan..
Bile memanndu tuh tgk lah kiri kanan before redah k...
And jangan lupe plak..
Time-time ujan..
Hati-hati memandu…
and jangan plak bawak laju-laju keyh...

No comments:

Post a Comment