December 30, 2010

. . C U T I . .


Cuti…
Biler dengar jek cuti umum…
Sumer melonjak suke…
Ish-ish…
Ape nak jadi neh..

Cuti..
Biler dengar jek besok cuti..
Datang pejabat jek terus tanye…
“esok cuti tak??? Tadi kat tv and radio ade cakap esok cuti…tak kan ofis kita tak cuti???
Sume terdiam sebab tak tahu jawapannyer..

Cuti…
Eh-eh…
Betul ke cuti besok???
Haiz…pening-pening…
Ape la jawapan pada persoalan neh en..

Cuti….
Tibe-tibe dengar (teneneeeeeeeeeeeee)..
Rupenyer bos da masuk…
Heeeeeeeeeee………..
Masa keje da nak bermula….

Cuti….
Sambil menanti nak dapat keje daripada bos…
Tibe-tibe bos datang bagi aku keje..
Huhuhuhu…
Dapat jugak keje akhirnye…..
Tapi memening en pale la…
Baru jek aku nak stat wat keje..
Tibe-tibe skali lagi bos bagi salam kat sume and wat announcement…
Nk tawu announce ape????
Ape lagi kalo bukan pasal cuti
(cuti umum bola sepak menang la kate en..best betul tgk bola mlm tadi)….

Cuti….
Jeng-jeng-jeng…
Nak tawu ape reaksi dak-dak neh…
Sume tersengih-sengih…
Ade yang tergelak…
Macam-macam respon yang ade sbb happy sangat dapat cuti en…

Cuti….
Happy aku dapat cuti…
Leh balik umah ….
Lepak dengan adik-adik…
Yang penting tak der la serabut pale otak…

Cuti…..
Sebab sume dah happy..
Aku ucap en SELAMAT BERCUTI kepada kamu semua…
Dan HAPPY NEW YEAR gak….
Waratake Waracare..
Daaaaaaaaaaaa….

December 29, 2010

M U L U T

mulut.....
macam-macam masalah yang akan dihadapi...
kadang tuh ok jek...
kadang tuh cam menyakit en hati...

mulut-mulut..
nape la ko banyak sangat wat orang len trase aty???
tapi ko jugak yang leh wat orang len happy...
ish2....nape ek????

mulut.....
yang penting nyer en...
tuan punyer mulut tuh yang kene pandai jage mulut...
kalo tak pandai jage tu yang asyik wat orang sakit aty...
hindarkanlah....

mulut....
orang memang kte tak leh nak jage en...
memang tak leh nak tutup lah...
tapi nape nak ngate orang ek??
padahal diri sendiri yang tak betul...

renunglah diri tuh sebelum nak ngate orang k............